Mindeord - Andreas Winther

 

Det er med stor sorg, at Vejle Boldklub i weekenden modtog meddelelsen om, at klubbens tidligere ungdomsspiller, Andreas Winter (f. 1996), var gået bort i en trafikulykke under en ferie på Bali i Indonesien.

Trænere, ledere og medspillere i Vejle Boldklub modtog i løbet af lørdagen den tragiske besked om, at den tidligere klubkammerat Andreas Winther var død natten til lørdag den 1. juli under en ferie med fire kammerater på Bali. Winther og en jævnaldrene kammerat omkom i en trafikulykke, da de på deres motorcykel blev ramt af en lastbil i et vejkryds.

Mandag aften blev Andreas Winther mindet med lys og bål af familie, venner og bekendte på familiens adresse i Give.

Andreas Winther Nielsen, født den 20. maj 1996, er opvokset i Thyregod og Give. Fodboldspillet begyndte i Give Fremad og talentet rakte i første omgang til, at han blev udtaget til KUV-holdet i årgang 1996. Senere skiftede Andreas Winther til Vejle Boldklub. I en stærk årgang 1996, der talte navne som Ole Bisp Rasmussen, Jeppe Hansen, Peter Kristensen og Patrick Rasmussen, blev Andreas Winther den første til at spille ligafodbold på U/17-niveau. Allerede da Andreas var U/15-spiller i efteråret 2010 tog ligatræner Nikolaj Primdal den fysisk stærke offensivspiller med til flere kampe. Andreas debuterede den 20. oktober i en vanskelig udekamp mod Lyngby. En lille måned senere scorede han sejrsmålet i udekampen mod AGF til 3-2 og det blev til 11 kampe på U/17-Ligaholdet allerede som U/15-spiller. Målet mod AGF gjorde Andreas Winther til én af de yngste målscorere på klubbens U/17-Ligahold siden licensen i 2008.

I sommeren 2011 underskrev han en tre-årig kontrakt med VB og i de efterfølgende to sæsoner scorede Andreas Winther 12 mål i U/17-Ligaen, hvor han udgjorde en farlig ’York-Cole’-angrebsduo med Patrick Rasmussen. Tiden som U/19-Ligaspiller blev ikke ligeså succesfuld for Andreas Winther, der var plaget af knæskader. Han spillede ikke kontinuerligt, men scorede et par mål som førsteårs U/19-Ligaspiller. Blandt andet huskes et langskudsdrøn mod AaB i august 2013, da Winther hamrede U/19-Ligaholdet til maksimumpoint efter to kampe.

I sommeren 2013, da cheftræner Tonny Hermansen og assistenttræner Kim Engstrøm skulle træne divisionsholdet, trænede flere af 1996’erne, der blot skulle i gang med deres tid som U/19-Ligaspillere, med 1. divisionstruppen i sommeropstarten for at supplere en smal divisionstrup. Blandt dem var Andreas Winther, der sad på bænken i træningskampen den 15. juli 2013 mod Esbjerg og fik de sidste ti minutter i generalprøven mod Silkeborg den 20. juli 2013. 17-årige Andreas Winther afløste Kristian Gaarde i det 80. minut. Kampen endte 0-0 og blev Winthers eneste omkring klubbens divisionshold.

Andreas Winther blev student fra Campus Vejle i juni 2015 og sluttede samtidig tiden som ungdomsspiller i klubben. Han holdt kontakten til fodboldkammeraterne fra VB i årene derefter, og de var blandt de nærmeste venner. Skader gjorde, at Andreas Winther måtte opgive elitefodbold og i stedet spillede han seriefodbold i Give Fremad.

Æret være Andreas Winthers minde.

Vejle Boldklubs nuværende A+ træner, Søren Lykke, trænede Andreas Winther som U/14-spiller i VB i sæsonen 2009-10. Siden fulgte han Andreas Winthers udvikling på klubbens respektive hold og han er – som alle andre i VB – berørt af Andreas Winthers pludselige død.

- Det er utrolig sørgeligt og svært at finde ord der egentlig passer. Andreas var et af vores allerstørste talenter i nyere tid. Han var med på det U/14-mesterrækkehold der blev jyske mestre i sin tid. Desværre var han plaget meget af skader i slutningen af hans ungdomstid. Andreas havde en god fysik, var hurtig, stærk og med et fremragende spark. En af de bedste spillere jeg har arbejdet med, siger Søren Lykke.

- Andreas Winther var samtidig en god og ærgerrig dreng, der var en god kammerat der var utrolig vellidt – altid med et smil på læben og en hurtig bemærkning. Han var et socialt samlingspunkt på holdet i VB, siger Søren Lykke.

Se også dette indlæg fra Andreas Winther til Vejle Boldklubs årsskrift og hjemmesiden i 2009, da han som ganske ung var skiftet til VB.

Tekst: Lars Christensen.

På billedet med studenterne ses Andreas Winther i forreste række som nr. 2 fra venstre.


Vtk.dk Blite.dk

NÆSTE HJEMMEKAMP

Søndag den 6. august kl. 14.30.

Division

Kampkalender

SENESTE KAMP

21-09-08 FC Nordsjælland - VB 2-1

EKSKLUSIVPARTNER

CHAMPIONS CLUB

_blank

SPONSOR

Tilmelding Nyhedsbrev

E-mail: 
Navn: 
Kode: